Een derde distributiecentrum voor BD

BD heeft vandaag op BD’s Europese logistieke campus een derde distributiecentrum geopend.

BD (Becton, Dickinson and Company) (NYSE: BDX), één van de belangrijkste wereldwijde medisch-technologische bedrijven, heeft vandaag op BD’s Europese logistieke campus een derde distributiecentrum geopend. 

“Dit nieuwe distributiecentrum, strategisch gelegen in het centrum van Europa, is ontworpen om de doeltreffendheid voor het leveren naar klanten en van BD’s supply chain te verbeteren, en BD’s logistieke capaciteiten aanzienlijk te versterken”, zegt Roland Goette, executive Vice President van EMEA voor BD. “Deze investering van 25 mio euro verhoogt ook onze betrokkenheid bij de gemeente Temse, waardoor we BD’s aanwezigheid in de regio versterken; een regio waar BD sinds 1991 actief is”. 

“Het nieuwe ‘state of the art’ distributiecentrum zal een sleutelrol spelen in het verwezenlijken van BD’s missie binnen Europa, namelijk het verbeteren van de gezondheidszorg voor een betere wereld”, besluit Mr. Goette. 

De Europese logistieke campus van BD was na de overname van Carefusion in maart 2015 aan extra opslagcapaciteit toe. Daarom werd in 2016 beslist om een aangrenzend perceel van 36.000 vierkante meter aan te kopen en er een nieuw, sterk geautomatiseerd magazijn te bouwen. Daarmee komt de totale oppervlakte op bijna 100.000 vierkante meter. Dankzij deze uitbreiding zal de Europese logistieke campus van BD in Temse binnenkort elke dag tot 2.000 palletten met goederen kunnen verwerken. Door de doorgedreven automatisering kunnen er 295 palletten per uur worden in- en uitgevoerd in het nieuwe 38 meter hoge magazijn. De uitbreiding vormt bovendien een opportuniteit om de hele site nog efficiënter te maken. De drie gebouwen op de campus hebben elk een eigen specifieke functie, en krijgen elk een ander type zendingen te verwerken. 

Over BD 

BD is één van de belangrijkste wereldwijde medisch-technologische bedrijven. Het van oorsprong Amerikaanse bedrijf, met hoofdkantoor in New Jersey, genereert een omzet van 16 miljard USD en telt wereldwijd circa 65.000 medewerkers. In 2017 heeft BD C.R. Bard en zijn producten in de BD familie verwelkomd. 

De Benelux-afdeling telt ruim 600 medewerkers en is met het Europees distributiecentrum in Temse en het kantoor in Erembodegem een belangrijke draaischijf van de BD-activiteiten in Europa. 

Meer info: http://www.bd.com/be/ 

©TTS ondernemingsclub VZW | Disclaimer
Website ontwikkeld door