Fabriek Logistiek krijgt steeds meer vorm én inhoud!

De eerste logistieke testruimte in België, dàt wordt Fabriek Logistiek. Je zal er dankzij verschillende partners een groot aanbod van trucks, diverse scantechnologieën en mobiele weegsystemen voor pallets kunnen testen, kunnen uitproberen hoe de optimale opslag van kleine producten in je magazijnrekken gebeurt en de impact ondervinden van een ergonomische inpaktafel en een kartonsnijmachine voor het optimaliseren van je verpakkingsmateriaal.

De eerste logistieke testruimte in België, dàt wordt Fabriek Logistiek. Je zal er dankzij verschillende partners een groot aanbod van trucks, diverse scantechnologieën en mobiele weegsystemen voor pallets kunnen testen, kunnen uitproberen hoe de optimale opslag van kleine producten in je magazijnrekken gebeurt en de impact ondervinden van een ergonomische inpaktafel en een kartonsnijmachine voor het optimaliseren van je verpakkingsmateriaal. En dat is nog lang niet alles, want er komen nog vele concepten bij die je in Fabriek Logistiek met je eigen mensen en goederen zal kunnen komen uittesten.
De bouwwerkzaamheden gaan goed vooruit, volg de website en de Linkedinpagina van de POM om te weten te komen wanneer je de testruimtes voor het eerst zal kunnen huren!

 

Testmateriaal

De testruimtes van Fabriek Logistiek worden gevuld met relevant testmateriaal. Wat je hieronder vindt is nog lang niet alles, want er komen nog vele concepten bij die je met je eigen mensen en goederen zal kunnen komen uittesten. Dit is dus geen limitatieve opsomming: Fabriek Logistiek wordt momenteel volop met partnerschappen gevuld. Suggesties of aanbod voor samenwerking zijn trouwens steeds welkom!

 

Verschillende soorten trucks

Welk toestel is er in jouw magazijn het meest geschikt om je goederen op de juiste manier te verplaatsen? Gebruik je pallettrucks, stapelaars, vorkheftrucks, reachtrucks, orderverzameltrucks of smallegangentrucks? Dankzij STILL nv zijn al deze concepten beschikbaar om uit te testen.

Bekijk hier de verschillende concepten.

 

Kartonsnijmachine

Een optimale transport- en materiaalkost kan beginnen bij een kleine voorraad kartonnen vellen die je zelf op maat snijdt tot een vouwdoos. Met de kartonsnijmachine van Slimbox kan je uittesten hoe je je verpakkingsmateriaal kunt optimaliseren.

 

Scantechnologie

Om permanent een correct zicht te hebben op inkomende goederen, voorraad en verzending is de keuze van de juiste scantechnologie (1D, 2D, RFID), gevolgd door het printen en het plaatsen van het juiste label uiterst belangrijk, want de geboekte tijdswinst en het vermijden van fouten zorgt voor enorme productiviteitswinst. En is een barcodescanner, een handheld terminal, een PDA of een vehicle mount terminal het best geschikt voor jouw magazijnmedewerkers?

Zebra Technologies en DatAction stellen de nodige middelen beschikbaar om dit allemaal uit te testen.

Bekijk hier de verschillende concepten.

 

Ergonomische inpaktafel

Een ergonomische, georganiseerde en productieve inpakafdeling maakt het je mogelijk om op een efficiënte en overzichtelijke manier taken zoals assemblage, testen, labelen, verzenden en kwaliteitscontrole op te nemen. AWP stelt de ergonomische inpaktafel ter beschikking om uit te testen.

 

Palletrekken

Hoe gebeurt de optimale opslag van kleine producten in je magazijnrekken en welke winst krijg je door kleine goederen en accessoires op de juiste plaats te integreren in je standaard palletrekken? Storeganizer maakt het mogelijk om dit praktisch uit te testen.

Mobiele weegsystemen voor pallets

 

Welke winst levert het op als je nauwkeurig je goederen weegt van op de vorkheftruck of met het transpallet?

RAVAS stelt mobiele weegsystemen voor pallets ter beschikking om uit te testen.

Bekijk hier de verschillende concepten.

©TTS ondernemingsclub VZW | Disclaimer
Website ontwikkeld door