Quares Parkmanagement zet in op het verlagen van de energiekost

Make sustainability work, is de slogan die we gebruiken om in één zin te vertellen dat in duurzaamheid een meervoudig winstgevend model zit.

We zijn reeds 7 jaar actief op verscheidene bedrijventerreinen in Vlaanderen om daar een duurzaam bedrijventerreinmanagement uit te bouwen. Door de vele contacten met de gevestigde bedrijven en het opzetten van de samenaankoop groene energie, verkregen we een beter inzicht in het verbruik en de kostprijs van de energie.

 

Besparen op de energiefactuur door een lagere energiekost is altijd mooi meegenomen, dat deze energie wordt opgewekt uit hernieuwbare energiebronnen, maakt het op zijn beurt dan weer een duurzame aankoop.

 

De Europese doelstellingen en het burgemeestersconvenant krijgen elk jaar meer impact op de manier van hoe wij omgaan met fossiele brandstoffen. De CO²-uitstoot moet naar omlaag, de investeringen in hernieuwbare energie omhoog, en de energie-efficiëntie in gebouwen moet worden aangepakt. Waar er nu nog wordt gestimuleerd om te investeren in duurzame maatregelen, zal er een omkeer komen en worden we belast met het niet uitvoeren van duurzame initiatieven.

 

https://2.bp.blogspot.com/-8FGThZ36Ayk/WoDOL1XEa2I/AAAAAAAAMtI/YLqgXUajsIYAGEWnqdFUNfJLtcokzq_fACLcBGAs/s640/EU.jpg

 

 

Maar laat dat nu vaak het laatste zijn, waar een bedrijf in volle expansie van wakker ligt.

 

Toch rendeert het om te investeren in energiezuinige maatregelen. Eén van de snelst terugverdienbare investeringen is relighting. Relighting is niet enkel het vervangen van lampen, maar ook de armaturen.

 

Afhankelijk van de grootte, de ouderdom en de activiteit van het bedrijf neemt het aandeel energieverbruik voor verlichting toe.

 

Niet enkel de energiefactuur zal drastisch lager worden, ook het comfort neemt grote sprongen vooruit. Toch merken we bij het grotendeel van onze bedrijfsbezoeken dat deze investering niet wordt uitgevoerd en er zo vele onnodige KWh's worden verbruikt en betaald.

 

Met Jade Synergies werd een investeringsfonds opgericht waarbij we zelf deze investeringen bij het bedrijf doen. Van voorstudie tot het overdragen van de totale installatie aan de gebruiker. De gebruiker bespaart vanaf dag 1, maar betaalt met de overige besparing het investeringsfonds terug in een vooraf bepaalde periode.

 

https://4.bp.blogspot.com/-h5NISZ6V3nk/WoDN2sbdj8I/AAAAAAAAMtE/mGK3ZSM0sPUEadZaM4I7WKZJId1n1vbLgCLcBGAs/s640/graph-energycost-nl.png

 

 

Naast een gloednieuwe installatie, een opmerkelijk lager energiefactuur, en een opwaardering van het bedrijfsgebouw, werken we samen mee aan het verbeteren van de energie-efficiëntie van de gebouwen.

 

Als besluit raden wij aan om zelf eens na te gaan of er reeds werd nagedacht over het eigen energieverbruik en of er voor 2018 energie-efficiënte investeringen op de agenda staan.

 

Is dit niet het geval, of gebruikt men deze voorziene investering liever voor andere doeleinden, dan is het de moeite waard om dit duurzaam investeringsfonds in overweging te nemen.

 

Meer info over het verlagen van operationele kosten zonder eigen investering is terug te vinden via de website: https://www.jadesynergies.com/

┬ęTTS ondernemingsclub VZW | Disclaimer
Website ontwikkeld door